• Vpsm
  • Kad.sm.2019.1
  • Vilna.1
  • Usa
  • TalliinnOpen 2019.PNG.1
  • Jun.SM2019
  • Alavus.1
  • Selectacup
  • VVV.7
Vaasan Voima-Veikot | Paini - Artikkelit suodatettu päivämäärän mukaan joulukuu 2013
torstai, 19 joulukuu 2013 14:41

Vapaapainin SM-kilpailut 2013 Kuusankoski

Kadettien vapaan SM-kilpailut painittiin 13-14.12 Kouvolan Kuusankoskella, VVV:n tuomisina kilpailuista kaksi mitallia ja kaksi pistesijaa. Kisojen komeimmista suorituksista vastasi Voima-Veikkojen Emil Pärkkä sarjassa 69kg loistavilla käsikiepeillään. Emil vei Suomen mestaruuden näytöstyyliin ja Emil palkittiin myös kisojen parhaana painijana. Sarjassa 46kg VVV:n Arttu Lähde esitti myös loistavaa painia ja nappasi SM-pronssia hienoilla esityksillään. Pistesijoille painivat Riku Sten sarjassa 58kg ja Jesse Salmi sarjassa 63kg.

42kg Waltteri Latvala

Waltzu - Jussi Autio SPM 5-6 (2-3,3-3) Waltzu aloitti ottelun hienosti ja siirtyi 2-0 johtoon jalankautta taaksemenolla. Pystykomennon jälkeen Waltzu syöksyi jalkaan mutta Jussi sai puolustettua ja mattotilanteessa Jussi kaivoi linkkarin kiinni ja tasoitti tilanteen. Linkkariotteessa taisteltiin jakson loppuun ja tilanteesta oli myös selätys lähellä. Toinen jakso alkoi samallalailla Waltzu jalkaan ja Jussi puolusti, matossa Jussille taas linkkari kiinni ja johtoon 6-2. Jakson lopulla Waltzu pääsi taakse ja sai vuorostaan linkkarin kiinni matossa ja tilanne 5-6. Selätys lähellä mutta aika loppui.

46kg Arttu Lähde

Arttu - Evert Rösenström VaSa 5-0 sv. Arttu aloitti hienosti ja meni jalankautta taakse, matossa linkkari kiinni ja taistelun jälkeen kaveri selälleen.

Arttu - Aleksi Simojoki TWM 10-2 (6-2,4-0) Ensimmäinen jakso oli tasaista pystypainin osalta mutta Arttu onnistui mattopainissa kaveria paremmin ja napsi 6-0 johdon taaksemenoilla. Toisella jaksolla Aleksi kavensi tilanteen kravattiväännöllä 6-2. Arttu kuitenkin kuittasi itselleen 2 lisäpistettä matossa tekemällä hienon jalkavipin. 8-2 tilanteessa Arttu varmisti otteluvoiton mattopainissa taaksekierrolla.

Arttu - Santeri Korpela IK 0-3 (0-1,0-2) Ensimmäinen jakso tasaista vääntöä pystyssä ja matossa. Santeri onnistui pääsemään Artun taakse mattotilanteessa ja tauolle mentiin Santerin 1-0 johdossa. Toinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä ja ottelu ratkesi mattotilanteessa kun Santeri pääsi taakse ja siirtyi 3-0 johtoon. Arttu yritti vielä hyökätä mutta kaverin puolustus piti ja Korpela finaaliin.

Arttu - Leo Westerlund HPM 8-0. Ottelussa pronssi-matsiin pääsystä Arttu näytti heti kumpi painijoista haluaa mitalleille enemmän. Mattotilanteissa Arttu käytti kaveria väännöillä sillassa parikertaa ja siirtyi 4-0 johtoon. Pystystä jatkettiin ja kaveri painosti Arttua mutta Arttu teki komean käsivaihdon ja pääsi taakse ja siirtyi 6-0 johtoon. Mattotilanteessa Arttu lähti hakemaan vääntöä ja vei väkisin kaverin siltaan 8-0, paikka Pronssi-matsiin ratkesi.

Arttu - Jimi Ahola VaaTo 7-4. Pronssi-matsissa vastaan treenikaveri Jimi Ahola. Ottelu alkoi pojilta tarkalla painilla. Artun jalkaanmenon yrityksen jälkeen mentiin mattoon, matossa taistelun jälkeen Jimi kuittasi pisteet taaksemenolla. Arttu tasoitti tilanteeksi 2-2 myös taaksemenolla. 4-2 johto tuli mattotilanteessa Artun käytettyä Jimiä väännöllä sillassa. Pystystä jatkettiin ja Jimi kaventi tilanteen 3-4 taaksemenolla. Aivan jakson lopulla Arttu räväytti hienon 3-pisteen käsivarsi heiton josta Jimi tipahti suoraan selälleen, taistelun jälkeen selätys valmis ja Artulle SM-Pronssia.

58kg Riku Sten

Riku - Ko Reh Popl 7-3. Matsi alkoi kaverin painostuksella pystyssä ja mentiin ns. polvipaini tilanteeseen, Reh lähti yrittämään niskalenkkiä jonka Riku käänsi edukseen ja siirtyi 2-0 johtoon. Kaveri kaventi tilanteen 2-1 taaksemenolla mattotilanteessa. Pystytilanteesta ajauduttiin taas "polvipaini" tilanteeseen jossa taisteltiin rajusti. Riku voitti taistelutilanteen ja veti kaverin lenkillä mattoon, kaveri jatkoi liikettä ja Riku sillassa. Riku kuitenkin taisteli mahtavasti ja tuli väkisin pois ja käänsi vuorostaan kaverin siltaan, josta myös selätys.

Riku - Pavel Dovlatjanov EsU 9-0. Riku viljeli edellisessä matsissa toiminutta niskalenkkiä polviltaan nyt kaksi kertaa peräkkäin ja siirtyi 5-0 johtoon. Loput pisteet Riku teki komealla nostolla kahdesta jalasta, kaveri olkapäälle ja mattoon 3-pisteen + siltapisteen arvoisesti.

Riku - Jami Torjama JäVo 1-9sv. Finaaliin pääsystä Riku sai vastaansa sarjan tulevan mestarin jolle Riku ei vielä löytänyt lääkkeitä. Kaveri teki pisteensä pääasiassa vahvalla mattopainilla. Riku kuitenkin taisteli ja pääsi jopa kaverin taakse ja sai pisteen. Ottelu päättyi Jamin selkävoittoon.

Riku - Akseli Yli-Hannuksela IK 0-8.Pronssi-otteluun pääsystä vastaan Ilmajoen Akseli Yli-Hannuksela. Akseli siirtyi 2-0 johtoon kampilla ja pääsi taakse. Taakse päästyään Akseli rullasi 3-kertaa ja selätti Rikun. Rikun sijoitus hienosti viides.

 

63kg Jesse Salmi

Jesse - Jarkko Iltanen ViPy 6-0. Ottelu oli melko pian ohi, Jesse heitti kaksi 3-pisteen palomiestä ja matsi Jesselle.

Jesse - Mauri Holopainen KI 10-2 (6-2,4-0) Ottelun pisteiden tekemisen aloitti Holopainen, passaamalla Jessen lindenin yrityksen ja siirttyi 2-0 johtoon. Jesse tasoitti tilanteen jalan kautta taaksemenolla ja taakse päästyään nappasi kaverin jalan tiukasti kiinni ja rullasi parikertaa 6-2 johtoon. Toisella jaksolla kummallakin oli reisinosto kiinni ja taistelutilanne, Jesse heitti 3-pisteen arvoisesti. Kaverin valmentaja tarkastutti tilanteen ja Jesse sai vielä yhden lisäpisteen.

Jesse - Lauri Ruhanen HPM 0-8 (0-6,0-2) Ottelussa finaaliin pääsystä Ruhanen taakse ja käytti rullilla Jesseä sillassa ja siirtyi 4-0 johtoon. Ennen taukoa Ruhaselle vielä 2-lisäpistettä nilkan kautta taaksemenolla. Toisella jaksolla Ruhanen käytti Jesseä kerran sillassa mattoväännöllä ja vei finaalipaikan.

Jesse - Tomi Eronen Popl 5-6(0-4,5-2) Pronssi-otteluun pääsystä Jesse joutui ensin 0-4  tappiolle, kaverin heitettyä ensin reisinoston ja sitten käytti Jesse linkkarilla sillassa. Toisella jaksolla Jesse heräsi taisteluun ja kaventi tilanteen 3-4 palomiehellä. Kaveri kuitenkin taisteli ja mattotilanteessa käsivipillä 6-3 johtoon. Jakson lopulla Jesse vielä pääsi ulkokautta jalkaan ja kaventi tilanteen 5-6 mutta aika loppui kesken. Jessen sijoitus viides.

69kg Emil Pärkkä

Emil - Samu Vilenius HI 7-0. Emil aloitti pisteiden tekemisen syöksymällä nilkan kautta taakse. Matossa rulli kiinni ja ottelu ohi.

Emil - Matias Lipasti IK 8-6 (6-4,2-2) Ottelu alkoi Emilin komennossa ja syöksy yhteen jalkaan ja taaksemeno, kipuliike kiinni ja yhtäkkiä tilanne on jo 6-0. Pystykomennon jälkeen Lipasti ajaa rajusti Emilin sylille ja yrittää tilanteesta taittoa, Emil kuitenkin hereillä ja kääntää tilanteen omaksi yliheitokseen. Tuomarit hyvittävät tilanteesta Lipastia 3-pisteellä, VVV:n valmentajat Kari ja Toni vaativat tilanteesta videotarkastusta. Videomies ei kerennyt tilanteeseen mukaan ja tuomarit tuomitsevat tilanteen Lipastin eduksi ja tauolle mennään Emilin 6-4 johdossa. Toinen jakso tasaista taistoa pystypainissa kunnes Emil syöksyy nilkan kautta jalkaan ja pääsee taakse, siirtyen 8-4 johtoon. Ottelun lopussa Lipasti pääsee taakse ja yrittää rullia mutta Emilin puolustus pitää ja matsi 8-6 Emilille.

Emil - Lauri Happonen YTK 6-0.Ottelussa finaalin pääsystä Emil ei anna YTK:n kaverille mitään mahkuja ja kiepittää kaveria kaksi kertaa, ottelu kahdella 3-pisteen suorituksella Emilille.

Emil - Niko Erkkola IK sv 3-0. Finaalin alussa Emil lähtee heti jalkaan mutta Erkkola puolustaa hyvin, kumpikin nousee ylös ja ylösnuostessa Emil lähtee kiepittämään ja Erkkola tippuu suoraan selälleen. Ajassa 0.43 siltatilanteen jälkeen tuomarit löyvät Erkkolan selälleen. Emilille SM-kultaa

 

 

 

 

Julkaistu kategoriassa Kisakuulumisia