• Vpsm
  • Kad.sm.2019.1
  • Vilna.1
  • Usa
  • TalliinnOpen 2019.PNG.1
  • Jun.SM2019
  • Alavus.1
  • Selectacup
  • VVV.7
Vaasan Voima-Veikot | Paini - Artikkelit suodatettu päivämäärän mukaan toukokuu 2013
tiistai, 28 toukokuu 2013 14:26

FFC 3/4 Espoo 25-26.5.2013

25-26.5.2013 Espoossa järjestettiin FFC 3/4 osakilpailu ja leiri. Voima-Veikkojen kehitysryhmä osallistui myös lauantaina järjestetylle leirille. Leirin vetäjänä toimi Unkarilainen Grego Völler, lauantain harjoitukset olivat VVV:n pojille kauden ensimmäiset vapaapainin osalta. Sunnuntain kilpailussa vähä kyllä näkyi että VVV:n pojat ovat painineet tammikuusta asti kregoa, painiasennot pystyssä ja jalkoja ei meinattu muistaa puolustaa.

Pojat 42kg Arttu Lähde

Arttu - Leo Westerlund HPM (0-6sv) Ensimmäinen ottelu Leoa vastaan ja kaveri syöksyi yhteen jalkaan nostamalla ja kääntäen Artun siltaan 3-pisteen+siltapisteen arvoisesti. Arttu taisteli sillasta pois mutta kaveri sai linkkarin kiinni ja pääsi selättämään.

Arttu - Oscar Leppänen HPM sv.2-0 (6-0, 9-2) Esimmäisellä jaksolla Arttu aloitti menemällä kaverin jalkaan ja kamppasi 3-pisteen arvoisesti, loput pisteet linkkarilla pöyräyttämällä kaveria pari kertaa sillas. Toisella jaksolla Arttu teki pisteensä pääasiassa mattopainissa käyttämällä kaveria useamman kerran sillassa nelsson väännöllä ja lopulta kaveri saatiin myös selälleen.

Arttu - Kimi Hölsä PilKe sv.1-1(2-6, 4-0) Ensimmäinen jakso kaverille kampilla ja Artun kravatin yli viemisellä. Toisella jaksolla Arttu sai linkkarin kiinni ja 4-0 tilanteessa selätti kaverin.

Arttu-Waltteri Latvala VVV 0-2(0-6, 1-3) Ensimmäinen jakso Waltzulle, ulkokautta jalkaan ja kipuliikkeellä. Toisella jaksolla Arttu ryhtyi taisteluun ja saikin puolustettua kaverin jalkoihin tulot ja Artulla hyviä yrityksiä taaksemenoon matossa. Mattotilanteessa Waltzu pääsi kiertämään taakse ja 1-0 johtoon. 3-0 johtoon Waltteri pääsi menemällä ulkokautta jalkaan ja kääntämällä Artun mattoon. Arttu taisteli hienosti ja aivan loppuhetkillä kaventi tilanteeksi 1-3 menemällä mattotilanteessa taakse. Artun sijoitus 3.

Pojat 42kg Waltteri Latvala

Waltzu-Kimi Hölsä PilKe (sv.3-0) Ottelun alussa Waltteri syöksyi kaverin jalkoihin ja aikomuksena nostaa mutta kaveri yritti viedä yli niin Waltzu nosti kaverin jalat kattoa kohti ja tiputti kaverin selälleen. Tilanteessa selätys ja Kimiltä ilmat pihalle.

Waltzu - Oskar Leppänen HPM 2-0(6-0, 6-0) Ensimmäisellä jaksolla Waltzu meni 2 kertaa jalkoihin ja nosti kaverin olkapäälle ja tiputti mattoon. Toisella jaksolla yksi nosto olkapäälle ja tiputus sekä jalkaan ulkokautta ja kääntö mattoon.

Waltzu - Leo Westerlund HPM 0-2sv.(0-6, 4-4sv) Esimmäisellä jaksolla Waltzu ei kerennyt puolustamaan jalkojaan yhtään, kaveri käytti tilanteen hyväkseen ja niputti jalat ja pöyritti pisteet. Toinen jakso olikin jo tasaisempaa taistelua, Waltzu johti jo 4-0 taaksemenolla sekä 3-pisteen kampilla. Leo kuitenkin kaventi tilannetta kampilla ja sai matossa linkkarin kiinni ja taistelun jälkeen selätti waltzun.

Waltzu - Arttu Lähde VVV 2-0(6-0, 3-1) Ensimmäinen jakso Waltzulle kipuliikkeellä. Toisella jaksolla tasaisempaa ja hyvää taistelua pisteistä, jakso Waltzulle 3-1. Waltzun sijoitus 2.

Pojat 46kg Jonathan Helander

Jonttu - Olli Rossi EsU 2-0(3-1, 5-2) Ensimmäinen jakso Jontulle tiukan taistelun jälkeen hienolla jalkaan menolla ja käännöllä matoon. Toisella jaksolla Jonttu meni johtoon kiepin avulla taaksemenolla, kaveri tasoitti jalan kautta taaksemenolla. Seuraavaksi samat liikket toistuivat ja jakso menossa Rossille mutta viime sekunneilla Jonttu heitti komean puolikkaan ja vei jakson ja koko ottelun.

Jonttu - Eetu Teräväinen HPM (0-3sv) Ensimmäisellä jaksolla Eetu sai pystyssä linkkarin kiinni ja selätti Jontun.

Jonttu - Veikko Länsikunnas HyPk 2-0(7-0, 6-0) Ensimmäisellä jaksolla Jontulle komea ristivyö ja kahteen jalkaan menon jälkeen kääntö mattoon. Toinen jakso lindenillä ja puolikkaalla. Jontun sijoitus 2.

Miehet 55kg Riku Sten

Riku - Pavel Dovjatjanov EsU (3-4sv) Riku aloitti hienosti ja meni 2 kertaa kaverin kahteen jalkaan ja oli jopa selättää kaverin. Kaveri sai kuitenkin jakson loppuvaiheilla hyvin niskalenkin ja selätti.

Riku - Samu Rajakangas VVV. (0-7sv.) Seurakavereiden matsi keskenään jossa Samu oli kuskin paikalla Rikun taistelusta huolimatta. Samun jalkaan menoja Riku ei kerennyt puolustamaan ja Samu selätti Rikun mattotilanteessa kahdesta jalasta nostamalla ja Riku joutui siltatilanteessa antamaan periksi kovasta yrityksestä huolimatta. Rikun sijoitus 3.

Miehet 55kg Samu Rajakangas

Samu - Pavel Dovlatjanov EsU 2-0 (6-2, 8-0) Ensimmäinen jakso alkoi Samun kahteen jalkaan syöksyllä+käännöllä kaveri siltaan. Kaveri kuitenkin sisuuntui ja kuittasi reisinostolla Samun hätäisen jalkoihin menon. Samun loput pisteet tulivat tyypillisellä tavalla matossa pöyrimisestä ja kaveri oli vähän väliä sillassa. Toisella jaksolla Samu meni ensin 2-0 johtoon kahteen jalkaan menolla+käännöllä mattoon. Loput pisteet tulivat Samun ulkokautta jalkaan menosta ja kipuliikkeen ansiosta. Viimeistely tapahtui jalat nipussa selätykseen.

Samu - Riku Sten VVV (sv.7-0) Ottelu Samulle selvästi selätyksellä Rikun hyvästä taistelusta huolimatta. Samun sijoitus 1.

 

 

Julkaistu kategoriassa Kisakuulumisia
tiistai, 28 toukokuu 2013 08:06

KLL-mestaruuskilpailut kr, Kotka 18-19.5.2013

Kll:n kr painin mestaruuskilpailut painittiin 18-19.5.2013 Kotkassa. Voima-Veikkojen tuomisina kilpailuista oli kaksi mitallia ja kaksi pistesijaa. Sarjassa 16v48kg Samu Rajakangas paini mestariksi. Hopeisen mitallin toi sarjassa P20v70kg Emil Pärkkä. Pistesijoille painivat P13v sarjoissa Jonathan Helander ja Riku Sten. Erityisen iloisia valmentajat olivat painikoulusta kilpailuihin lähteneiden Oscar Jakobssonin ja Oskari Rintamäen otteista, pojat lähtivät kisoihin rohkeasti mukaan ja pienestä jännityksestä huolimatta voittivat hienolla painilla yhden ottelunkin.

P13v 30kg Oscar Jakobsson

Oscar - Roope Kulmunki Sodankylä (5-2) Alku ehkä vähä jännityksen piikkiin ja Roope pääsi ottelussa johtoon kiepillä. Oscarin 2-2 tasoitus tuli hienolla kravatilla. 5-2 voittopisteet tulivat mattotilanteessa Oskarin käännettyä kaveri kravattiotteella siltatilanteeseen.

Oscar - Henri Toiva Vantaa (0-7) Toisessa ottelussa vastaan selvästi kokeneempi kaveri joka aloittikin pisteiden tekemisen ristivyöllä ja loput pisteet rulleilla.

Oscar - Kasperi Kauhanen Porvoo (0-7) Kolmannessa ottelussa Oscarille vastaan sarjan mestari joka aloittikin ottelun vauhdilla ja taittoi syliltä Oscarin siltaan. Sillasta Oscar taisteli hienosti mahalleen mutta kaverin rulleja ei pystynyt puolustamaan ja ottelu kaverille.

P13v 32kg Oskari Rintamäki

Oskari Rintamäki - Juho Lamberg Jyväskylä (0-3sv) Oskari jännitti kovasti ennen matsia mutta aloitti hyvin painostamalla kaveria ja lähtikin yrittämään käppäriä, kaveri oli hereillä ja sai käännettyä tilanteen takavyöksi ja heitettyä Oskarin siltaan josta myös selätys.

Oskari - Atte Soudunsaari Mäntsälä (3-0sv) Toisessa ottelussa nähtiinkin Oskarilta komea niskalenkki josta myös kaveri laitettiin selälleen.

P13v 37kg Jere Salmi

Jere - Erik Leikkari Seinäjoki (5-0) Jere meni ottelussa 3-0 johtoon komealla niskalenkillä. Tasaisen matsin loppuhetkillä Jere sai käsien altavedon mattotilanteessa tiukasti kiiinni ja sai käännettyä kaveria 2-pisteen arvoisesti.

Jere - Riku Suhonen Laukaa (3-11) Kaveri pääsi jo 5-0 johtoon vipillä mattotilanteessa ja kravatilla ennenkuin Jere pääsi taisteluun mukaan, Jere kaventi tilanteen 3-5 tekemällä myös vipin matossa. Jere lähti yrittämään lenkkiä josta kaveri puikkasi taakse ja rullasi 3-7 johtoon. Lopussa Jeren oli yritettävä jotain ja hätäisen niskalenkki yrityksen kaveri kuittas takavyöksi ja vei matsin.

P13v 45kg Waltteri Latvala

Waltzu - Miikka Alasaari Kauhajoki (4-4) Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuttu kaveri jonka kanssa ottelut aina tasaisia ja kovia vääntöjä. Ottelu alkoi Waltzulta hyvin ja johto oli 4-1 loppuhetkille saakka, pisteet tehtiin taaksemenoilla ja lindenillä. Ottelussa oli jopa ratkaisun paikka Waltzun noston onnistuttua matosta, mutta takavyö ei sitten lähtenytkäään. Aikaa oli jäljellä n.15 sekunttia kun Miikka pääsi taakse ja onnistui rullauksella viemään ottelun.

Waltzu - Topi Puhakka Kouvola (sv.8-0) Toisessa ottelussa käppärillä kaveri mattoon ja käsien altavedolla pari käyttöä sillas ja selätys.

P13v 45kg Jonathan Helander

Jonttu - Alex Suontakanen Vantaa (sv.4-0) Ottelu ei kerennyt kauaa vanheta kun Jonttu syöksyi sylille ja heitti kaverin komeasti ristivyöstä yli josta myös selätys.

Jonttu - Veikko Länsikunnas Nurmijärvi (sv.3-0) Taaksemenolla 1-0 johtoon ja nelssonilla väännettiin kaveri selälleen.

Jonttu - Jesse Lohva Kotka (7-10sv.) Tasauskierroksella Jontun matsissa sattui ja tapahtui. Tasaisissa merkeissä mentiin ja pisteitä tehtiin vuorotellen, Jontulla taas komeita yliheittoja. Ottelu oli loppuhetkille Jontun hallussa ja johto 7-6 kun kaveri heitti niskalenkistä Jontun selälleen. Jonttun sijoitus 7.

P13v 52kg Riku Sten

Riku - Julius Järvinen Naantali (sv.3-0) Ensimmäisessä ottelussa Riku heitti komealla niskalenkillä kaverin siltaan josta myös selätys.

Riku - Ilja Vanhala Kotka (sv.8-0) Toisessa ottelussa Riku meni 1-0 johtoon taaksemenolla. 4-0 johto tuli hienolla puolikkaalla. Riku vielä viimeisteli ottelun komealla ristivyöllä josta kaveri myös jäi selälleeen.

Riku - Markus Repo Raisio (1-3sv.) Tasauskierroksen ottelussa Riku siirtyi 1-0 johtoon taaksemenolla niskalenkin yrityksestä. Ottelu oli Rikulla hyvin hallussa ja jatkoi hyviä yrityksiä mutta loppuhetkillä Riku lähti yrittämään lindeniä jonka kaveri passasi ja pääsi selättämään Rikun. Rikun sijoitus 6.

P16v 40kg Arttu Lähde

Arttu - Emil Huovila Kouvola (sv.6-1) Arttu aloitti pisteiden tekemisen mattopainissa käsien altavedolla jolla väännettiin kaveri siltaan. Kaveri puikkasi taakse kaventaen tilanteen 2-1. Seuraavaksi kun mentiin mattoon, Arttu sai käsien altavedon tiukasti kiinni ja käytti kaveria sillassa parikertaa ja kolmannella kertaa myös selätti.

Arttu - Santeri Korpela Ilmajoki (0-6) Toisessa ottelussa Arttu lähti yrittämään käppäriä jossa Santeri oli kuitenkin hyvin mukana ja kuittasi taakse ja rullasi tarvittavat pisteet

Arttu - Elmer Mattila Tampere (0-7) Sarjan voittaja oli vielä liian kova Artulle ja ottelu syliltä taitolla ja muutamalla rullilla Mattilalle.

P16v 48kg Samu Rajakangas

Samu - Samuli Saukkoriipi Kemi (sv.6-5) Ensimmäisessä ottelussa Samu oli alussa vähä unella ja kaveri karkasi jo 5-0 johtoon vahvan mattopaininsa ansiosta. Samu näytti taas kerran taisteliansa luonteen ja heitti kaverista komean 3-pisteen lonkkaheiton. Seuraavassa tilanteessa Samu onnistui kääntämään vähän epäonnistuneen lonkkaheiton edukseen vaikka aluksi näytti pahalta, pöyrimisen jälkeen Samu sai kaverin siltaan ja selätti.

Samu - Eetu Saukkosaari Seinäjoki (1-5) Toinen ottelu tuttua kilpakumppania vastaan, ottelu alkoi Eetun vahvalla painostuksella ja kaveri pääsi yllättämään Samun käsinypyillä taaksemenoilla ja rulleilla. Samun ainut piste tuli taaksemenosta. Ottelu Eetulle 5-1.

Samu - Aleksi Moskuvaara Sodankylä (sv.4-0) Ottelu ei kauaa vanhennut kun Samun niskalenkki pamahti 3-pisteen arvoisesti + siltapiste ja selätys tapahtui nopeasti.

Samu - Arthur Chamba Kotka (6-4) Chamba siirtyi ottelussa 1-0 johtoon käsivarsi heitolla. Samu siirtyi 3-1 johtoon niskalenkillä. Chamba kuitenkin pääsi yllättämään Samun toisella käppärillä ja siirtyi 4-3 johtoon. Samu tasoitti ottelun taaksemenolla ja käytti kaveria sillassa väännöllä matossa. Voitto varmisti Samulle KLL-mestaruuden.

P20v 70kg Emil Pärkkä

Emil - Tuomas Vesanen Tampere (1-1) Ottelu alkoi Emililtä vähän takkuisesti ja vastustaja osasi varoa Emilin asetta eli kieppiä. Vesanen siirtyi ottelussa 1-0 johtoon ulos työnnöllä. Emil painoi rajusti päälle ja ajassa 2.52 Emil onnistui tekemään voittopisteen kiepillä.

Emil - Jone Niemi Rauma (8-0) Emil aloitti pisteiden tekemisen kiepin kautta taaksemenolla ja takavyö nostolla. Loppu viimeisteltiin rulleilla.

Emil - Esa Järvinen Helsinki (2-0) Kolmas ottelu oli tiukkaa vääntöä pystypainissa mutta Emil piti kovaa vauhtia päällä ja ns. ajeli kaverin virheisiin josta pisteet taaksemenolla ja ulostyönnöllä.

Emil - Niko Erkkola Ilmajoki (0-5) Finaalissa vastassa Erkkola Ilmajoelta. Ottelu alkoi kaverin kovalla painostuksella mutta Emil sai paikan yrittää kieppiänsä jossa Erkkola oli kuitenkin hyvin mukana ja sai käännettyä Emilin yrityksen takavyöksi josta hyvitettiin 3-pisteellä. 4-0 johto tuli myös takavyöstä. Voittopisteet 5-0 Erkkola sai mentyään sylille ja kantoi Emilin ulos. Emilille KLL-hopeaa

 

 

Julkaistu kategoriassa Kisakuulumisia
lauantai, 04 toukokuu 2013 07:44

Brandenburg Cup, vp Luckenwalde Ger

Kadettin vapaapainin kansainvälinen Branderburg Cup painitaan Saksan Luckenwaldenissa 3-5.5.2013. Kilpailu toimii näyttökisana kesän EM-valintoihin, Suomesta kilpailuihin lähti yhdeksän painijan joukkue. Voima-Veikoista näyttöjä antamassa Samu Rajakangas 50kg, Jesse Salmi 58kg ja Emil Pärkkä 69kg.

Samu Rajakangas 50kg

Samu- Florian Pohl Saksa. Valitettavasti tappio 0-2( 0-5, 0-3) Ekan erän 5-0 tappio tuli,kun Samu oli 3-0 tappiolla kaverin taaksemenoilla. 0-3 tilanteessa pakko yrittää jotain ja  Samun kravatti epäonnistui ja tilanne 5-0. Toinen erä menikin sitten taaksemenoon ja tuttuun turparuuviin.

Jesse Salmi 658kg

 Jesse-Andriy Kharysh Ukraina 0-2(1-3, 2-7) Jesseltä alussa hyvä taaksemeno tilanne 1-0, mutta kaveri sit rokotti ja pääsi taakse ja teki rullin perään. Toisessa erässä kaveri yllätti 3-pisteen palomiehellä ja Jesse takaa-ajossa heitti reisarin mistä 2-pistettä, mutta ku oli vielä häviöllä, niin pakkomennä jalkoihin onnistuneesti mutta epäonneksi kompuroi omiin jalkoihin ja antoi kaverille toisen kolmosen ja tappio.

Emil Pärkkä 69kg

Emil-Martynas Damidavicius Liettua tiukka tappio taaksemenoilla 2-0 (0-1, 0-2.)

 

Julkaistu kategoriassa Kisakuulumisia