Kisaraportteja

27.2. 2010 Myhi-turnaus, kr, Ilmajoella

Tässä vähän taustaa tuloksille. Matsit olivat kovin samoihin aikoihin joten alussa ei ehtinyt kaikkia poikien matseja näkemään.

 
30 kg: 1) Johanna Forss VVV, 2) Valma Salomäki LaVe, 3) Tuuli Ropponen IK, 4) Rosa Hietikko SPM.
-> Ensimmäisessä matsissa Johanna joutui Valman niskalenkin yllättämäksi, mutta sisukkaasti nousi sieltä, vielä pitkään sillassa oltuaan, pistevoittoon. Loput kaksi matsia menikin sitten tarkoin painiessa ja päätyivät aika nopeasti selätyksiin.
 
31 kg: 1) Joonas Mört TWM, 2) Vilho Yli-Hannuksela IK, 3) Nikolas Seppä SPM, 4) Jonathan Helander VVV, 5) Tuomas Hakala SPM.
-> Koska aloittelijoiden sarjaa ei ollut, joutui Jonttu kovaan seuraan kilpasarjassa. Jontustahan löytyy voimaa ja tahtoa kuin pienestä kylästä joten vielä hieman otteiden harjoittelua ja hän saa vastustajien puntit tutisemaan.

32 kg: 1) Elias Kivi VVV, 2) Jarkko Rantoja AU, 3) Leevi Holma HSKT SWE.
-> Elias sai revanssin Jarkko Rantojasta jolle hävisi Laihialla. Selätykset molemmista matseista ja ensimmäinen voitto kilpasarjassa.

35 kg: 1) Manu-Jussi Kannosto IK, 2) Riku Sten VVV.
-> Riku aloitti hyvin ja saikin hyvän heiton alle. Jostain syystä siitä ei annettu pisteitä, vaan pojat komennettiin ylös. Lopulta ilmajokinen yllätti selätyksellä. Harmittavasti vain yksi matsi Rikulle tässä turnauksessa.
 
Matseja koko kisassa painittiin noin 250 kpl. Miikka Majasaari valittiin kisan parhaaksi painijaksi. Lisätietoja matseista saa painijoiden isiltä.
 
terv. Mari
 

 

KLL-TAMPEREEN HERVANTA 22-23.4.2006

KLL-kisoihin lähdettiin 12 hengen porukalla tavoittelemaan mitaleja. Mitaleja ja pistetiloja tulikin: 1 kulta, 1 hopea, 1 pronssi, 1 neljäs -sija  mukaan mahtui myös tiukkoja häviöitä ja lieviä pettymyksiä, joita jokainen voi itse analysoida omalta kohdaltaan. 

Kisarupeaman aloitti Joel Norrgård tuttua vastustajaansa Erno Halmesmäkeä vastaan. Tiukka 2-1 häviö Ernolle tiesi Joelin jatkoon pääsyn loppumista. Erno sai pisteet taakse menolla ja ulostyöntöpinnalla. Joelin taakse meno toi pisteen mutta olisi tarvittu vielä lisäpiste, että ottelupinnat olisivat tulleet kotiin.  

Emil Pärkkä otti hienon voiton, tasapisteillä 2-2, Sampo Pasasesta, viimeinen piste toi Emilille voiton. Emilin toinen ja ratkaiseva matsi jatkoon pääsystä ei mennyt sitten niin hyvin Antti Mäkistä vastaan, kohtalon liikkeeksi koitui niskalenkki, josta Emil pääsi pois mutta takaa-ajoon 4-1 pistetilanteesta aika ei riittänyt. 

Jasu Heikkisen kohtaloksi ensimmäisessä matsissa, Santtu Vesteristä, vastaan koitui myös niskalenkki, pois päästiin mutta pisteet 4-0 jäi ottelun lopputulokseksi. Toinen ottelu Tero Huhtiniemeä vastaan painittiin muuten hyvin, mutta käsivarteen meno toi 4-0 häviön ja kisat oli ohi.  

Niko Männistöllä oli ensimmäiset ns. isot kisat ja lähdettiin hakemaan kokemusta. Ensimmäinen ottelu Santeri Vartevaa vastaan hävittiin käsivarsiin ja ulosmenopinnoihin. Toinen ottelu päättyi Eetu Keskisen tekemään niskalenkkiin ja selätykseen. Harjoituksen jatkuvat ja tähtäin on jo seuraavissa kisoissa.   

Sami Ponsiluoma sai vastaansa Rami Tervaslammen. Samin hieman huolimaton kokolinden epäonnistui ja Rami pääsi passaamaan tilanteen siltaan, josta Samppa pääsi pois mutta kova loppukiri 4-1 tilanteesta oli vaikeaa hyvää vastustajaa vastaan. Sampan kisat oli ohi.  

Jan Lundström sai vastaansa Samu Latvalan, joka lähti hakemaan syliltä ristivyötä. Lunde vastasi tilanteeseen myös huolimattomalla kokolindenillä, Samu passasi Lunden selälleen ja kisat oli ohi. Katsomossa Lunde ja Samppa miettivät, onko se hyvä liike tuo kokolindeen, kun vastassa on kovia kavereita.  

Antti Kiikerin hieno ottelu ja voitto Tuomas Latva –Nikkolasta ei riittänyt jatkopaikkaan, kun niukka tappio Juho Teppoa vastaan (2-1) ja kun alla oli vielä selvä häviö Jussi Kuismille, oli kisat ohi. 

Janne Mäkinen aloitti hienosti urakkansa voittamalla Marko Kivimäen (3-0). Sitten vastaan saapasteli Aleksi Kulokorpi, joka hetken painittua heitti puhtaan niskalenkin Jannesta. Onneksi ei ollut valmentaja, isoveli, Jani paikalla, olisi saattanut olla jotain sanomista matsin jälkeen. Jannen kisat olivat näin myös ohi. 

Sebastian Mäenpää paini hienot kisat ja 4. sija kovassa sarjassa on hieno saavutus. Alkulohkon Sebe hoiti voittamalla kaikki vastustajansa. Ensin kaatui Pietari Nurmien (6-0) sen jälkeen Markus Hurskainen (3-2) viimehetken taakse menolla ja lopuksi Altti Ala-korpi (2-0) taaksemenolla ja ulostyöntöpinnalla. Puolivälierässä vastaan asteli Jussi Kuismin, joka oli myös Sebelle vaikea vastustaja ja mattojen pienuuden takia annettiin liian monta ulosmenopinnaa. Matsi päättyi (4-1). Pronssiottelu vanhaa harjoituskaveria Magvan Amirkhania vastaan oli tulossa, sen Magvan voitti. Hyvä Sebe hienot kisat!

Juha-Matti Saariahon hienot (6-0) voitot Lauri Takalasta ja Erno Pillistä eivät riittäneet, kun vastaan tuli Daniel Tenhunen.  J-M vei ottelua, mutta matot olivat aivan liian pieniä isoille pojille. Tenhunen sai kuin vahingossa kaksi ulostyöntöpinnaa. Juha-Matin kova takaa-ajo ei tuottanut tulosta, kovasti pakoilevasta vastustajasta ja katkera tappio oli selviö. Pronssiottelusta Joonas Pajusta vastaan J-M sai luovutusvoiton. Onnea Pronssimitallista! 

Äkäpussi Mikko Lyttisen kisat menivät loistavasti, niukasti hävitty hopea Leo Salmista vastaan nosti Mikolle tunteet pintaan ja hieman ylilyöntiä sen suhteen. Kokemus tuo tullessaan sen, että hyväksytään, että niukat häviöt kuuluvat painin luonteeseen. Mikko johti vielä 25s ennen päätöstä (4-1), mutta sitten pääsi Leo taakse ja vyörytti väkisin tilanteeksi (4-4). Ennen tätä ottelua Mikolla oli hienoja ja tiukkoja voittoja. Mirko Asell kaatui (4-0). Tufan Ahmadi (0-0), parter tilanteesta Mikko taisteli pinnat itselleen tiukalla mattopuolustuksella. Eemil Kuusitunturi hävisi (3-0) Mikon hienolla taaksemenolla käden kautta ja rulli. Sakke Purolainen meni kravatin kautta selälleen. Puolifinaalissa hävisi Matias Kataja niukasti (1-0) Mikon hienolla puikkauksella taakse.Onnea Mikolle hopeamitallista! 

Ville Perkkiö, vapaan erikoismies, kävi nappaamassa kultaa KLL-krekon kisoista. Avausottelu Sami Koivistoa vastaan päättyi (0-0), partener tilanteessa pakkopisteet (3-0). Isoveli, Tero, tuli katsomaan kuinka pikkuveli pärjää ja meni kulmaan Villen painiessa Henri Palomäkeä vastaan. Pikkuveli näytti, kuinka kaksi kolmosta tehdään ja ottelu päättyi siihen, lohkovoitto olin varmistettu. Tasauskierroksella vastaan tuli Antti Uusitalo, molemmat joutui vuorollaan mattoon, josta Ville (2-0) tilanteesta tasasi pisteet (2-2) ja viimeisten pisteiden tekijänä, voitti ottelun. Puolifinaalissa, Magvan Amirkhania vastaan oli myös tiukka matsi (4-4). Ottelun ratkaisuksi muodostui Villen tekemä suurempiarvoinen suoritus 2p. Loppuottelu Jussi Kuismia vastaan olikin jo hieman helpompi ottelu, jonka Ville vei (4-0).
Onnea Villelle kultamitallista
!    
 

Naapuriseurasta Kobad Ahmadi toi kultaa ja Fasu pronssia Vaasalle. Onnea pojille! 

Huoltajina toimivat: Kari Salmi, Johan Lundström ja Harri Wallin

 Teksti. Johan Lundström


Ilmajoen OP-kisojen jälkeen Suomi 24lta Harrin kommentti:

Uteliaille tiedoksi; Kisoissa nähtiin hyvää ja vauhdikasta painia. Näin valmentajan näkökulmasta parasta painia esitti tytöistä LaVe:n Petra Olli, joka kukisti mm. IK:n Emppu Uusirannan. Poikien puolelta nostaisin esiin VVV:n Antti Kiikerin, joka alipainoisena ja rennolla painilla sarjassa 69 kg jätti taakseen mm. Laihian Mika Lundbergin ja Lapuan Joni Tuulensuun.


Lainaus Suomi 24lta Lilla Athene Cupin jälkeen:

Ponsiluoma oli ehkä neljäs tai viides. Pisteen tappio Ämmälalle, Ruotsalaiselle sarjan voittajalle omasta liikkeestä häviö passauksesta. Ihanamäestä voitto, joka taas voitti sarjan voittajan. Sitten luovutus, kun poika luuli, ettei enää matseja ja oli jo siviilit päällä. Olis ollu matsi pronssista, että aika ristiin oli pojilla matsit menneet. Mutta hyvät olivat kisat ja reissu muutenkin kokonaisuutena hyvä. Yhtä loukkaantumista lukuun ottamatta, joka koitui Henri Leppäniemen kohtaloksi....


K:Kundzins Cup 24.-25.02.2006 Riika Latvia

Turnauksessa oli noin 200 painijaa: Latviasta, Liettuasta, Virosta, Skotlannista ja 7 Suomesta. "Somijan"-joukkueessa 5 oli HPMstä, joka oli järjestänyt matkan sekä 2 VVVsta. Kisapaikkana oli hieno, upouusi urheiluhalli, jossa oli samanaikaisesti isot breik dance-kisat.

Kisat painittiin uusilla säännöillä, jolloin häviöstä putoaa ja saa odottaa mahdollista pronssikarsintaa. Joukkueenjohtajille jaettiin sarjoittain olevat taulukot painijoista arpajärjestyksessä, taulukkoon voi sitten otteluiden edetessä täydentää tulokset ja katsoa ketkä jatkavat. Kaaviot löytyi myös seinältä. Painit aloitettiin kymmeneltä ja päivällä oli 1/2 tunnin lounas tauko, palkintojenjako alkoi kuudelta, jolloin me olimme jo matkalla kohti lentokenttää. Salissa oli kolme mattoa (kaksi normaalia ja yksi pienempi), joista aina yhdellä pyöri yksi sarja kerrallaan. Kisajärjestelyt sujuivat hienosti, alkuun tosin viivettä tuli siitä, että tavan takaa joka toisella oli väärät trikoot yllä molskille mennessä. Se kyllä parani loppua kohden, kun he kuuluttivat jo edellisen parin kohdalla seuraavan parin (suurin osa kuitenkin ilmeisesti ;) ymmärsi kulutuksia)

Ensimmäisenä suomalaisista matolle pääsi Juuso, vastassa oli isäntäseuran poika, Reinis Ozols, joka jäi Juuson linkkariin selälleen ajassa 1.10.
Juuson toinen matsi olikin sitten tasaisempi 3.BJSSn Igor Sipulinsia vasaan. Ensimmäinen erä Juusolle 3-1, vastustaja oli linkkarissakin hetken, pääsi kuitenkin pois. Toinen erä meni vähän kyttäillessä, Juusolle ensin yksi "ulosvienti" piste, sitten vastustaja sai "ulosvienti" pisteen mattotilanteesta, jota Juuso ei osannut varoa. Viimeisen pisteen voittaessa mentiin kolmanteen erään. Juuson kahden viikon kuume oli vaatinut veronsa, eikä puhtia meinannut enää riittää kolmanteen erään. Voimia "tarjottuihin" reisinostoihin ei löytynyt ja muutkin yritykset kilpistyi vastustajan vastaliikkeisiin. Erä vastustajalle 3-5 ja paikka katsomossa. Juuson tipauttanut painija voitti vielä yhden matsin mutta karsiutui sitten
Juuson normaalilla painilla tästä olisi vielä jatkettu, näin kuitenkin tällä kertaa. Kisakokemus oli kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvä. Juuson sarjan finaalimatsi olikin sellaista suoritusten ilotulitusta, että hyvä jos tuomari edes pysyi selvillä kenelle mikäkin pisteet meni. Voittaja oli Juusoa lyhyempi mutta pelkkää lihasta koko poika. Hengästyttävä matsi.

Pienellä matolla aloittivat tytöt ja ne painittiin valmiiksi ennen kuin sille otettiin muita. Jennin sarjassa oli kuusi painijaa ja Jenni oli onnistunut arvanvedossa vetämään itsensä suoraan neljän joukkoon, eikä tiedossa ollut kuin kaksi matsia. Jenni osoitti varmaa osaamista ja antamatta edes parastaan jatkoi finaaliin. Ensimmäinen vastustaja, Iveta Jerohina Latvaiasta, oli voimakas ja olisi päästä kiinni saadessaan ollut paha vääntäjä, Jenni hallitsi kuitenkin ottelua eikä vastustaja osannut puolustaa jalkojaan vaan ottelu päättyi lyhyeen Jennin pyörittäessä vastustajaa jaloista iloisesti ympäri mattoa ja lopulta selälleen
Finaalivastustaja; Violeta Ponomarjova myös Latviasta, oli paininut hyvin edellisen, virolaisen, vastustajansa kanssa mutta oli aivan avuton Jennin otteissa ja päätyi selälleen. Jennille hienosti kultaa! Tyttöjen palkintojenjako oli lounastauolla, voittajat saivat pyyhkeen ja hienon mitalin. Jennin otteet tekivät vaikutuksen myös latvian likkojen valmentajaan ja Marikaa pyydettiinkin valmentamaan niiden likkoja... vaikka Marika kieltäytyikin kunniasta, näin jälkikäteen ajatellen kyllä Marikalla olisi ollut niille annettavaa ;)

HPMn poikien matseista enemmän heidän sivuillaan.

Matka oli kokonaisuudessaan antoisa ja paikallisten vieraanvaraisuus oli ylenpalttista, en ole ennen ollut tällaisilla matkoilla mutta konkarien puheista ymmärsin, että sellainen on tapana. Suuri kiitos kuuluu HPMlle, joka järjesti matkan ja otti meidätkin mukaansa. Pojat otti Juuson porukkaansa ja vanhemmat puolestaan meidät äidit, Jenni vain oli vähän orpona, kun ei rohjennut poikaporukkaan eikä muita tyttöjä ollut mukana.
Meitä oltiin kahdella autolla vastassa kentällä ja matka paikallisten lääketieteenopiskelijoiden asuntolaan toiselle puolelle kaupunkia oli melkoista haipakkaa. Pienen selvittelyn jälkeen naisväki sai neljänhengen huoneen, pojilla oli kaksi kolmenhengen huonetta ja miehet sai olla kaksistaan ensimmäisen yön, toiseksi yöksi he saivat kämppikseksi yhden latvialais valkun (jota tosin naisväki yritti häätää ennen kuin selvisi, mitä hän siellä miesten huoneessa teki). Huoneet oli aika viileitä ja Jenni hommasikin naisille toiseksi yöksi lisälämmittimen. Suihku ja vessat, keittiö ja TV-huone löytyivät käytävältä.
Punnitus piti olla seuraavana iltana kuudelta, mutta he tarjoutuivat hoitamaan sen jo aamulla, mikä oli parille painijalle mieleinen uutinen. Niinpä olimme kymmentä vaille yhdeksän valmiina marssimaan punnitukseen, joka oli järjestävän seuran treenisalilla. Se oli pian hoidettu ja kaikki pääsivät haluamaansa sarjaan. Kyseiseltä Sport Clubilta löytyy mm hienosti kunnostettu kuntosali, sauna ja uima-allas. Valokuvista päätellen siellä on myös ollut menestyksekkäitä tyttöpainijoita jo 80-luvulla. Palasimme asuntolaan ja siellä meille oli tarjolla kunnon aamupala.
Päivä kului kaupungilla, pojat kulki omana joukkonaan, treffit oli mäkkärillä parin tunnin kuluttua; muilla paitsi shoppailuporukalla, joka kulutti kaupungissa koko päivän syöden Lidossa Jennin venähtäneestä naamasta huolimatta (mäkkäri olisi ollut enemmän mieleen). Iltaruokailu oli majapaikassa seitsemältä.

Miehet sai illalla kyydin TV:n ääreen kaupungille, mutta ilman Suomi-Venäjä jääkiekkomatsia ei jääneet muutkaan, kun selvisi, että asuinkerroksessa on TV-huone. Yöllä saatiin vielä vahvistusta Suomesta, kahden aikuisen muodossa, kisoja voi lähteä seuraamaan vaikkei omia lapsia olisikaan kisoissa.
Aamupala makkaroiden ja pullien jälkeen bussi vei meidät kisapaikalle, josta olikin jo ylempänä.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen reissu.

SOMIJAN JOUKKUE:
1990-91 -syntyneet:
58kg: Otto Lahtinen (HPM) - kultaa
63kg: Janne Ritola (HPM) - hopeaa
1992-95 -syntyneet:
35kg: Juuso Latva-Kiskola (VVV)
42kg: Petteri Martikainen (HPM)
47kg: Jere Kunnas (HPM) - pronssia
ja Olli Laukkanen (HPM) - hopeaa
1992-93 -syntyneet:
38kg: Jenny Salmi (VVV) - kultaa

JOUKKUEENJOHTAJA: Pasi Lahtinen
MUKAAN: Eero Tynninen(pe), Anne Latva-Kiskola, Marika Salmi, Ritva Kunnas, Pirjo Pulli(Pe), Pekka Laukkanen

 


Vaasan Voima-Veikot palkitsi painijoitaan

Kiertopalkinnot vaihtoivat omistajiaan päättäjäisissä.

Vuosi 2005 toi usealle painijalle kiitosta kiertopalkinnoin, valmentajien antamin palkinnoin ja stipendein, tästä on hyvä jatkaa nyt Juhlavuonna 2006, seuran ja koko Vaasan täyttäessä vuosia. Vaasan Voima-Veikot täyttää tänä vuonna 75 vuotta.

Vaasan Voima Veikkojen  painija Sami Ponsiluoma sai käteensä Hoviseppien lahjoittaman kiertopalkinnon eniten pisteitä vuodessa keränneelle painijalle.  Painivuosi oli menestyksekäs. Kevään SM hopea ja KLL SM kulta, sekä Kansainvälinen V.R turnauksen kulta, hopeavöineen. Lisäksi syksyllä sairastetusta keuhkokuumeesta huolimatta Sami toi vapaapainin SM hopeaa joulukuussa Espoosta.

Hiukan nuorempi Joel Norrgård palkittiin Vaasan Toverit ry: n lahjoittamalla kiertopalkinnolla Hyvän urheilijatoverin maljalla eli Kaverin maljalla ja ansaitusti. Joelkin oli pitkin vuotta näyttänyt kovaa taistelutahtoa, taitoa ja intoa painiin.

Vuoden Karhupatsaan sai karhumaisia otteita vuoden 2005 kisoissa esittänyt Juuso Latva-Kiskola. KLL kisoissa Juuso paini hienosti hopealle. Selvästikin vapaapainista pitävä Juuso näytti taitojaan SM kisoissa ja toi kultaisen mitalin kotiin.

Vuoden 2005 IK: maljan jakoivat Toni Lintala ja Tero Perkkiö samoilla pistemäärillään. Tero voitti  upeasti Miesten SM kultaa syksyn kisoissa.

Ville Perkkiö keräsi eniten arvokisapisteitä ja sai vuodeksi Aarne Reinin Kemin maljan haltuunsa. Syksyn vapaan KLL sarjassa Ville oli viides ja SM kisoista hän toi hienosti pronssia.

Vuoden parhaana pikkumiehenä palkittiin Tommi Lintala ja vuoden painikoululaisena Olli Kapiainen. Kasse Haavisto puolestaan palkittiin vuoden aktiivisempana tulokkaana.

Vuoden yllättäjänä palkittiin Mikko Lyttinen joka näytti, uutena tulokkaana, vuoden aikana taistelevan painijan otteita, tuoden vapaapainin KLL hopeaa syksyn kisoissa.

Syksyn KLL hopeaa ja JSM kultaa ansainnut Juha- Matti Saariaho  palkittiin vuoden kansainvälisesti menestyneimpänä painijana.

Vuoden tyttöpainijana palkittiin Vähänkyrön viestin lahjoittamalla kiertopalkinnolla Saana Lehtinen joka toi KLL kultaa ja oli SM kisoissa kuudes.

 

Tytöistä Jenny Salmi toi hienosti syksyllä SM hopeaa, Salla Lehtinen oli samoissa kisoissa sarjansa kuudes. Janita Mäkinen joka palasi salille, osallistui rohkeasti Naisten SM kisoihin ja sijoittui pisteille viidenneksi.

Pisteille lisäksi syksyn kilpailuissa ylsivät Jan Lundström sijoittuen KLL kisoissa viidenneksi ja Antti Kiikeri sijoittuen Poikien SM-kisoissa kuudenneksi.

Voima Veikkojen jokaisen ryhmän omat valmentajat valitsivat lisäksi valmentamastaan ryhmästä palkittavia painijoita. Valinnassa otettiin huomioon harjoitus- ja kilpailuaktiivisuus, kehittyminen painijana sekä menestyminen kilpailuissa. Palkituiksi tuleva ensimmäisenä pistepörssissä kuuden parhaan joukkoon yltäneet painijat ja SM-mitalistit, joita ei ole palkittu kiertopalkinnolla.

VVV:n vuoden peuhaperheeksi valittiin Rintalan perhe ja vuoden peuharyhmäläiseksi Ville Pitkänen.

Kehitysryhmästä palkittiin Niko Männistö ja edustusryhmästä Marko Tuomela.

 


POIKIEN JA TYTTÖJEN SM-KILPAILUT ESPOOSSA 3-4.12.2005

VVV lähti kovalla joukkueella SM-kisoihin, mukana oli 10 painijaa ja kaksi huoltajaa.
Ja tuli kisoista tuomisiakin:1 kulta, 2 hopeaa ja 1 pronssi sekä pistesioja.

 Joel Norrgård aloitti ensimmäisenä. Joel voitti ensimmäisen erän, hävisi toisen ja kolmannessa erässä, ollessaan pistehäviöllä, Joel aloitti hurjan kirin, joka kilpistyi vastustajan passaukseen. Joel oli selkeästi aktiivisempi painija, mutta yrityksestä sakotettiin, poikien ollessa muuten taidoiltaan hyvin tasaväkiset. Joelin kisat loppuivat siihen, kun Juuso myöhemmin pudotti Joelin voittaneen painijan.

 Jan Lundström sai vastaansa vanha tutun Shamal Amirin. Lunde oli tainnut valvoa illalla, koska ei ehtinyt herätä kunnolla koko ottelussa. Omat liikeyritykset puuttuivat kokonaan ja vastustaja teki tarvittavat pisteet, niin ottelu oli hävitty ja paikka katsomossa täytetty. Ottelu päättyi Amirin 2-0 erävoittoihin.

 Salla Lehtinen ei onnistunut ottelussaan ja myös Sallan kisaurakka päättyi yhteen otteluun.

 Saana Lehtinen ei saanut omaa painiaan käyntiin. Pistehäviöllä ollessaan Saana aloitti kovan loppukirin, mikä ei kuitenkaan riittänyt ja kun Linda Ruismäki sai pisteitä kuin ilmaiseksi, oli ottelu hävitty.

 Antti Kiikeri ja Sebastian Mäenpää olivat samassa sarjassa ja vetivät peräkkäiset arvat, mutta eivät kuitenkaan joutuneet heti vastakkain. Antti sai ensimmäisellä kierroksella vastaansa Kosti Kerven. Antti voitti ensimmäisen erän 6-5, vaikka menikin kaksi kertaa kieppiin. Toinen erä päättyi tasapisteisiin, mutta Antti oli tehnyt viimeisen pinnan ja pääsi jatkoon. Sebe sai ensimmäiseksi vastaansa Vesa-Antti Lahden,  myös Sebe voitti ensimmäisen erän 7-2, ja toinen tiukka erä päättyi tasapisteisiin 3-3 mutta tässäkin tapauksessa Seben tekemä viimeinen pistesuoritus ratkaisi ja Sebe oli jatkossa.
Sitten olikin seurakavereiden Antin ja Seben ottelu, joka oli tiukka ja vaiherikas. Sebe oli aktiivisempi jalkoihin menijä ja sai Antin tekemään kovasti töitä ettei ottelu päättyisi tappioon. Molemmat erät päättyivät 4-4. Antti vei kuitenkin molemmat erät korkeampiarvoisten pisteiden turvin. Sebe paini hienon ottelun vaikka ei ole harjoitellut paljoa viimeisen vuoden aikana.
Puolifinaalissa Antin vastustajaksi nousi Joni Tuulensuu,  Antti joutui toteamaan Jonin paremmakseen. Ja Jonin edettyä finaaliin, Antti sai vielä mahdollisuuden keräilyerissä. Vastaan tuli JyPän Markus Rautio, Antti joutui antautumaan toisessa erässä ja paikka oli katsomossa Lunden vieressä.

 Ville Perkkiön  ensimmäinen vastustaja, Joni Käkelä, hävisi suoraan kahdessa erässä 6-0, Villen hienojen jalkoihin menojen ansiosta. Seuraavassa matsissa, Joni Nousiaista vastaan, 1 erä meni Clinch otteeseen, jonka Joni voitti. Toinenkin erä meni Clinch otteeseen ja sen oli Villen pakko voittaa, niin hän myös teki.

Kolmannessa erässä Viltsu tuumaili jos alkaisi painimaan ja pyöritti hienon 0-7 erävoiton Jonista. Erät siis 2-1.
Ottelu Janne Ritolaa vastaan ei ollutkaan sitten niin helppo. Tiukka ensimmäinen erä 2-2 Ritolan tasoitettua viime sekunnilla, toinen erä 0-0 ja Clinch ote vastustajalle, jonka Ritola käänsi edukseen.
Ritolan edettyä finaaliin Villelle tuli vielä mahdollisuus keräilyerissä, jossa vastaan lompsi Juho Kettunen. Ensimmäinen erä oli Villen pyöritystä (0-7), mutta toinen erä oli tahmeaa, onneksi Villen viimeinen tasoittava 4-4 pelasti toisen erän ja varmisti otteluvoiton.
Pronssiottelussa Ville kohtasi Juuso Riikosen. Ensimmäinen erä meni Viltsulle hienosti 7-3. Toinen erä olikin jälleen tiukka ja Villen sotamaalaukset kasvoilla vain lisääntyivät ottelun edetessä, kun Juuson nenä aukesi, erä päättyi 0-0 ja Clinch oli edessä. Ville voitti ja Pronssi oli varmistettu.

 Jenny Salmen ensimmäistä matsia sai odotella koko päivän ja tuntuikin, että Jenni oli ensimmäisen erän aivan unella ja se hävittiin.  Toiseen erään tulikin sitten aivan toinen tyttö, joka pyöräytti liikkeen toisensa perään ja lukemat oli 0-7 alta aikayksikön. Kolmannesta erästä kehkeytyi sitten jännitysottelu, joka oli kääntyä jo Jennyn tappioksi, mutta viimetingassa Jenny sai Mia Pihlajan väännettyä siltatilanteeseen ja selätykseen, tie finaalin oli selvä.

Finaalissa vastaan tuli Emilia Uusi-Ranta. Jennyn oma paini oli hukassa, joten ottelu kääntyi pian Emilialle, joka otti selkävoiton Jennystä. Jenny oli syystäkin katkera ottelun päätteeksi, mutta hopea on hieno saavutus kovassa sarjassa.

 Sami Ponsiluoma paini tuttuun tyyliin, varmaa painia ja pääsi finaaliin melko helposti kovista vastustajista huolimatta. Ensin selätettiin Nico Niemelä niskalenkistä, seuraavaksi kaatui Rami Tervalammi, 3-0, 5-0, varsinkin hienoilla taakse menoilla.

Kolmas häviäjä oli Valtteri Nieminen, 0-5, 0-7, tie Finaaliin oli selvä.
Finaalissa vastaan tulikin sitten vanha tuttu Joonas Honkanen ja Sami sai tehdä toisissaan töitä Joonaksen kanssa, Samin rohkeat jalkoihin menot eivät riittäneet, vaan Joonas vei molemmat erät. Samille hienosti hopeaa.

 Juuso Latva-Kiskola Kisat olivat Juuson juhlaa ja linkkari puri vastustajaan kuin vastustajaan. Ensi linkkariin meni Sami Himanen ja selätys, toisena linkkarin sai kokea Aarni Ala-Korpi.  Kolmas vastustaja, Henri Selenius, ei mennyt linkkariin vaan Juuso nappasi pisteitä hienoilla taakse menoilla erät 0-5 ja 0-3. Sitten olikin todellinen jännitysottelu Aber Amiria vastaan. Erät päättyivät 2-2, 3-3 ja 5-5, Aberin matomaiset taivutukset ja irvistykset ja tuomareiden pistesekoilut olivat viedä Juusolta ansaitun voiton, varsinkin linkkarissa Aber taivutti itsensä kaksinkerroin selkäpuolelle ja tuomari keskeytti hyvin kiinni olleen otteen.
Loppuottelussa vastaan asteli Santtu Vesterinen, ensimmäisen erän Santtu vei 3-0 Juuson lähinnä tutkaillessa uutta vastustajaa, mutta toisessa erässä Santtua väännettiin jo selälleen  liikkeestä nimeltä linkkuveitsi.

 Onnea Juusolle ensimmäisestä SM- kultamitalista koko joukkueen puolesta.  

 Kisat meni VVV kannalta hienosti: olimme pisteissä kolmosena LaVen kanssa ja kun Karvan Ahmadi, naapuriseurasta, toi vielä pronssia oli Vaasalaisilla aihetta juhlaan.

 Johan Lundström

 


15.-16.10.2005 VVV-Painijoukkue kävi hakemassa 5kpl mitaleja Porin KLL-mestaruuskisoista, hieman vajaalla porukalla sairastapauksien vuoksi.

Kisojen kovimmasta yllätyksestä vastasi Mikko Lyttinen, joka vuosi sitten painin aloittaneena ja aloittelija lisenssillä, lähti hakemaan tuntumaa isommista kisoista. Lyttisen voittoputki oli sitä luokkaa, että finaalissa hävitty kulta tuntui aluksi katkeralta tappiolta, mutta palauduttuaan hän oli kutakuinkin tyytyväinen hopeaan.

 Juuso Latva-Kiskola paini varmasti aina finaaliin asti jolloin vastaan tuli tuttu vastustaja Tero Halmesmäki, hienon ottelun jälkeen Juuso joutui toteamaan Teron vielä tällä kertaa paremmaksi.

 Saana Lehtisen paini oli kisojen varminta ja selkävoitto finaalissa kertoo Saanan kovasta kisakunnosta. Onnea kultamitalistille!

 Janne Mäkisen finaalipaikan esteeksi tuli Toni Turu, mutta voitto Ville Pasasesta pronssi ottelussa paikkasi hieman pettymystä. 

 Juha-Matti Saariaho eteni helposti aina finaaliin asti. Finaalissa Antti Hakalaa vastaan Juha-Matti sai tehdä tosissaan töitä ja kovan ottelun päätteeksi Juha-Matti joutui toteamaan Antin niukasti paremmaksi.

 Ville Perkkiö paini tuttuun tyyliin teknisesti hienoja otteluita. Tasauskierroksella vastaa asteli sarjan voittaja, Niko Kettunen, joka koitui Villen jatkopaikan esteeksi.

 Antti Kiikeri voitti hienosti 4 painijan lohkosta kaksi vastustajaansa mutta se ei riittänyt takaamaan Antille jatkopaikkaa.

 Jan Lundströmin huono arpaonni toi heti vastaan sarjan voittajan, Tapio Helmisen. Lunden toinen tilaisuus tasauskierroksella kaatui omaan virheeseen Henri Ämmälää vastaan.

 Kovat tsemppaajat, Joel ja Jasu, eivät päässeet kovissa lohkoissansa eteenpäin, mikä vain lisää poikien nälkää käydä treeneissä ja kisoissa.

 Salla Lehtisen painon pudotus epäonnistui ja hän joutui isompaan sarjaan, joka sitten kostautui ja Salla jäi alkulohkoon.

 Yhteenvetona voi todeta, että kisat meni hienosti. Myös Tovereiden Kobad Ahmadi toi mitalin Vaasaan ja kun kaikki pisteille sijoittuneet lasketaan yhteen, Vaasa oli kuntapisteissä toisena.  Kehitysryhmän 6 painijasta 3 pääsi finaaliin, mikä on hieno saavutus.

 Johan Lundström   


5.6.2005 Voima-Veikot kolmas seurajoukkueiden vapaapaini SM-osakilpailussa Helsingissä
Vaasan Voima-Veikkojen painijat vääsivät joukkuepronssia viikonloppuna painitussa Finlandia Freestyle Cupissa jossa kamppaillaan seurajoukkueiden Suomenmestaruudesta. Helsingissä sunnuntaina painittu toinen osakilpailu houkutteli paikalle 26 joukkuetta. Ulkomaista väriä mukaan saatiin Ukrainan vahvan joukkueen sekä usean Eestiläisen joukkueen tuomana. Osakilpailun voitti kotiareenalla paininut Helsingin Paini-Miehet, hopealla Espoon Urheilijat ja Vaasan Voima-Veikot pronssilla. Ukraina jäi niukasti neljänneksi kolmen pisteen erolla. Kokonaiskilpailussa HPM johtaa ja seuraavina vaanivat jaetulla kakkossijalla Voima-Veikot ja Espoo. Voima-Veikoista mitalin makuun kisoissa pääsi kuusi painijaa. Juuso Latva-Kiskola (32kg) paini erinomaiset kisat kukistamalla finaalissa Lappajärven Veikkojen Eemeli Alasen suoraan kahdessa erässä. Sami Ponsiluoma (42kg) ja Jan Lundström (46kg) etenivät sujuvasti finaaliin. Molempien voiton esteeksi finaalissa muodostui kovat ukrainalaispainijat, heille kuitenkin ansaitusti hopeaa. Miesten 74kg sarjassa Juha-Matti Saariaho ylsi pronssille kukistaen pronssi ottelussa Hyvinkään Erno Pillin. Saariahon finaalipaikan esteenä oli Viron Ahto Raska, joka korjasikin sarjan voiton. Voima-Veikkojen tytöistä osaamistaan väläyttelivät sarjoissaan pronssille painineet Saana Lehtinen (35kg) ja Jenny Salmi (39kg). Kun mukaan luetaan vielä muutama pistesijalle kuuden parhaan joukkoon yltänyt painija oli kolmas sija osakilpailussa varmistettu.
Terveisin Ari Urpiola


7.2.2005 Marko Tuomela paras suomalainen painija Dave Schultz kisassa Colorado Springsissä USA:ssa.

Markon sijoitus oli viides sarjassa 74kg. Sarjaan osallistui 20painijaa.

Ottelujen kulku:
Ensimmäisellä kierroksella Marko voitti japanilaisen Atsushi Kanon suoraan kahdessa erässä 2-0, 1-0. Molemmat
erat menivät ristivyöotteeseen. Toinen ottelu oli jenkkiä Jacob Volkmannia vastaan. Marko voitti jenkin
erin 2-1 (1-0, 2-2, 2-1). Kolmannen Tuomela hävisi bulgarialaiselle Velin Marinoville erin 2-0 (2-0, 4-0).
Bulgaari oli lopulta sarjan kakkonen. Pronssimatsissa oli vastassa jenkki Marcel Cooper. Marko kärsi kirvelevän tappion erin 2-1. Markon kommentit pronssiottelusta: "Yksi ristivyö jai pahasti kaiveleen,matsi oli kyllä voitettavissa. Mutta ei vielä tällä kertaa..."
Sarjan voitti lopulta jenkki Darryl Christian. Pronssimitalit menivät Valko-Venäjän Aliaksandr Kikinioulle ja jenkki Marcel Cooperille.
Muista suomalaisista Tini Orell oli sarjassa 84kg yhdeksäs. Muut eivät yltäneet kymmenen kärkeen.
Tulokset ja linkki kisasivuille.


24.1.2004 Mannin Matsit

Lainauksia Ilkasta ja Pohjalaisesta:

E-P palkitsi parhaat painijat
Peräseinäjoki Reijo Majasaari
Mannin matsien puitteet sopivat erinomaisesti Etelä-Pohjanmaan piirin viime kauden parhaimpien painijoiden palkitsemiseen. Pokaalit ja lautaset kävivät jakamassa E-P:n paini ry:n puheenjohtaja Hannu Pärkkä Vähäkyröstä ja sihteeri Martti Hallasuo Nurmosta.

Euroopan mestari Juha Ahokas (120) palkittiin piirin parhaana kreikkalais-roomalaisen tyylin painijana. Vapaapainin puolelta tuli palkituksi Vaasan Voima-Veikkojen Tero Perkkiö (84).

Kauhajoen Karhun Tuomas Uusi-Hakala (74/84) on E-P:n piirin parhain junioripainija. VVV:n Markus Urpiola (66) on ykkönen vapaapainin puolella. E-P:n piirin parhaana naispainijana palkittiin Lappajärven Veikkojen taituri Sarianne Savola (48).

Valtakunnan tehokkain painipiiri ei unohda toimitsijoitakaan. Vuoden valmentajan tittelillä muistettiin ansaitusti Vaasan Voima-Veikkojen Jani Mäkistä. Kuortaneen Kunnon Jussi Ruismäki on nousevia painituomarikykyjä. Hän on E-P:n piirin viime vuoden painituomari.


Ilkka oli huomioinut paremmin ja asiantuntevammin artikkeleissaan ottelujen kulun ja palkitsemiset kuin Pohjalainen. Ohessa liitteenä myös Ilkan teksti.


Mannin matsit
Voima-Veikkoja edustivat viikonlopun Mannin Matseissa Janne Mäkinen (55kg) ja Toni Lintala (74kg). Janne paini hienosti voittoon kukistamalla PeTon ja Alavuden painijat ylivoimaisin ottein. Sarjan 74kg semifinaali oli käytännössä moraalisesti myös loppuottelu. Vastakkain asettuivat VVV:n Toni Lintala ja Nurmon Jymyn Jussi Nurmela. Jännittävä ottelu eteni aina jatkojalle asti tilanteessa 1-1 - molempien avauspisteiden syntyessä ristivyötilanteista. Jatkoajalla Nurmela otti taaksemenolla pisteen, mikä olikin ratkaiseva tekijä tuomariäänestykseen menneessä ottelussa. Lintala kärsi niukan ja kirvelevän tappion, mutta osoitti myös kuntonsa lähestyviä SM-kisoja ajatellen.

E-P:n piiri palkitsi
Mannin matsien yhteydessä E-P:n piiri ry palkitsi viime vuoden parhaat painirintamalla. VVV keräsi kaikkiaan kolme tunnustusta. Tero Perkiö palkittiin parhaana vapaapainijana miehissä ja Markus Urpiola parhaana vapaapainijana 20-vuotiaissa. Molemmathan ylsivät viime vuonna aina MM-kisoihin saakka. Kolmas tunnustus tuli valmennuspuolelle kun Jani Mäkinen pokkasi parhaan valmentajan tittelin. Erityisesti syksyn vapaapaineissa Janin luotsaamat painijat napsivat mitaleita kuin liukuhihnalta.

Peräseinäjoki Reijo Majasaari

 Nurmelan sarja 74 kiloa nousi Mannin Matsien kovimmaksi. Välierässä nurmolainen sai tehdä töitä koko yhdeksän minuuttia. Vaasan Voima-Veikkojen Toni Lintala antoi Nurmelalle tiukan vastuksen. Nurmelan nopea taaksemeno ratkaisi 2- 1 voittopisteet hänelle.

74-kiloisten pronssikamppailussa VVV:n Lintala selätti Alavuden lupaavan Jari Tapanaisen. Nurmelalle voitto, Vakkila hopealle ja Lintala pronssille. Lintala kukisti lohkossa Vakkilan ypv:llä 11- 1.

Mannin Matsit keräsivät tällä kerralla yllättävän niukasti osanottajia, vain 37 painijaa 11:een sarjaan. Tässä olisi kaiketi nyt seuravalmentajilla ja urheilijoilla olla asenteiden tarkistamisen paikka. Kilpailukokemusta monisatapäisellä eteläpohjalaisella painiryhmällä tuskin on liikaa.

Ilmajoen Tero Katajisto (55) voitti sarjan 60 kiloa. Iltatilaisuuden erikoisimman liikkeen esitteli kuitenkin tämän sarjan hopeamies Kauhajoen Karhun Antti Setälä. Hän otti 3- 0 voittopisteet Peräseinäjoen Ossi Myllymäestä kokonelson-otteella suoritetulla ylilyönnillä. Komea ja yllättävä liike.

- Aina silloin tällöin teen tämän saman. Tehokas se kuitenkin on. Vaikea siinä on kaverin esimerkiksi siltaa rakentaa, naureskeli Setälä.

Nurmon Rami Hietaniemi ei malttanut lopettaa kamppailuaan PeTon Oskari Riihiojan (96) kanssa, vaikka voittolukemat olisivat sen sallineet jo paljon aiemmin. Ottelu päättyi numeroin 19- 0. Sarjan kolmanneksi paini Laihain Samppa Rinta-Hoiska.

Vaasan Janne Mäkinen (55), Saloisten Jukka-Pekka Kaikkonen (66) ja Kauhajoen Tuomas Uusi-Hakala (84) voittivat muut miesten sarjat.

Poikien sarjoja Mannin Matseissa oli kaikkiaan viisi. Voittajat niissä olivat Matti Rajala PeTo, Henry Haapoja LaVi, Samu Latvala IK, Eetu Myllymäki PeTo ja Pauli Jussila PeTo.

Vauhdikkaimman ja yleisöön uponneen yhteenoton painivat 10-vuotiaiden 31-kiloisissa järjestävän seuran Matti Rajala ja Janne Jussila. Värikäs ja rutkasti tilanteita sisältänyt yhteenotto päätty Rajalan 13- 5 voittoon. Siinä ottelussa mattotuomarina toimineella Vähänkyrön Markku Varsanpäälläkin piti olla hoksottimet tallella. Onneksi oli.


18.-19.10.2003 KLL, Peräseinäjoki

... VAASA JÄLLEEN YKKÖNEN

Onnea vaasalaisille menestyjille ja mitalisteille molempien seurojen osalta. Samilla mestaruus jo olikin plakkarissa ennestäänkin, silti kovan taiston jälkeen onnea uudesta mestaruudesta ja parhaana palkitsemisesta. Lunden eka mestaruus maistuu varmasti hyvältä ja siitä onnittelut sekä itse mestarille että etenkin valmentajalle unohtamatta vanhempia. Naapurikunnan virtuoosille Villelle vanhempineen myös onnittelut loistokkaasta mestaruus saavutuksesta, onhan Viltsu VVV:n joukkojen avaintekijöitä kisassa kuin kisassa. Onnea myös muille mitalisteille ja KLL-paineissa hyvin menestyneille. Yksi merkittävimmistä saavutuksista oli Juha-Matin saalistamat uudet päänahat.

Muutama lainaus chatistä:

Vapaapainin puolella mitalli oli Samin ensimmäinen KLL mestaruus, Kr.room. puolella niitä on pari. Sami siis tyytyväinen! Ja niin vanhemmatkin..

Kaikki muutkin VVV: n pojat painivat hienosti! Juusokin ensikertalaisena näytti miten huimasti taidot on kehittyneet

Juha-Matille tiukista matseista heltisi KLL pronssia! Oli niitä jännä katsoa.

Ville näytti hienosti, tekniset taitonsa! Kiikerin äitikin sai äänensä värisemään Antin hienosti voittaessa KLL pronssia.!

ONNITTELUT POJILLE!!! Lunden finaalimatsi sai kyyneleet katsojankin silmiin, Jannenkin silmät täyttyi onnesta ja väsymyksestä... kova matsi oli takana.