Vaasan Voima-Veikot

Vaasan Voima-Veikot (VVV) on painin erikoisseura, se perustettiin vuonna 1931. Eli vuonna 2011 vietettiin 80-vuotisjuhlia. Voima-Veikoissa on harjoitellut monia painimestareita, kuten:

Hermanni Pihlajamäki

  • Olympia kultaa Los Angeles 1932
  • Olympia pronssia Rooma 1936
  • Euroopan-mestari Budapest 1931
  • 6 Suomen Mestaruutta

Aarne Reini

  • Olympia hopea Berliini 1936
  • Euroopan-mestari Helsinki 1933
  • Euroopan-mestari Rooma 1934
  • 6 Suomen Mestaruutta

Myös Risto Björlin, Pentti Jaskari, Viljo Kyntäjä, Martti ja Matti Laakso jne.

Viime vuosina Voima-Veikot on ollut voimakkaasti esillä nuorempien painijoiden kasvattamisessa ja menestynytkin kiitettävästi. Seuramme riveissä harjoittelee nykyään noin 100 painijaa ja painijan alkua. Ryhmiä meillä on kuusi: edustusryhmä, kehitysryhmä, painikoululaiset, peuharyhmä ja nassikapaini sekä aikuisille tarkoitettu kuntopainiryhmä. Harjoituspaikkamme on Teeriniemen väestösuojassa.

Vanhemmille

Lapsenne harrastaa monipuolista liikuntamuotoa seurassamme. Seuramme haluaa osaltaan olla mukana tukemassa ja ohjaamassa lapsenne kehitystä. Monipuolisen urheilun ohella korostamme toiminnassamme myös kasvatuksellisia asioita. Haluamme olla mukana kasvattamassa lapsestanne urheilullista ja terveen elämäntavan omaksuvaa yksilöä, jolla on hyvä itsetunto. Tämän haastavan tavoitteen haluamme osaltamme jakaa myös teidän ja koululaitoksen kanssa.

Harjoituksissamme pyrimme kasvatukseen liikunnan avulla:

Myönteisen ilmapiirin luomiseen. Haluamme, että lapset kokevat liikunnan iloisena asiana. Tarjoamme lapsillenne onnistumisen elämyksiä, jotka tukevat itsetunnon kehittymistä.

Kehittämään lapsenne käytöstapoja.

Tarjoamme lapsillenne mahdollisuuden osallistua monipuolisesti ryhmämme toimintaan - näin haluamme kehittää lapsenne omaa itsetuntoa.

Opetamme toisen huomioon ottamista ja toimimaan ryhmässä ja yksin.

Toivomme, että te vanhemmat omalta osaltanne tuette ja kannustatte lapsenne arvokasta harrastusta. Toivotamme teidät tervetulleiksi katsomaan painiharjoituksia ja osallistumaan seuramme toimintaan.

Toimintamme perustuu vapaaehtoiseen työhön ja rakkauteen lajia kohtaan. Toimintaamme rahoitamme suurelta osin seuramme keräämillä toimintamaksuilla sekä seuramme järjestämillä talkootöillä, joihin toivomme myös vanhempien osallistuvan aktiivisesti.